Ziraat Bankası T.C. Kimlik Numarasına Yatan Para Sorgulama 2024

Ziraat Bankası T.C. Kimlik Numarasına Yatan Para Sorgulama

 Ziraat Bankası tc ye yatan para sorgulama işlemi birkaç adım sayesinde kolaylıkla yapılabilmektedir. Para transferleri çoğu zaman banka hesabına direkt olarak yapılsa da tc ye yatan parayı öğrenme Ziraat Bankasında basit bir işlemdir. Banka hesabınıza gelmeyip TC kimlik numaranız üzerinden para gönderildiyse birkaç işlem yapmanız gerekmektedir.

Ziraat TC'ye Yatan Para Sorgulama

 Ziraat Bankasının ATM şubeleri üzerinden adınıza gelen transferleri anlık olarak görebilir ve çekebilirsiniz. Ziraat Bankası atmsine gittikten sonra kartsız işlemler menüsüne giriş yapmalısınız. Kartsız işlemlerden sonra adınıza gelen para kısmına giriş yaparak TC kimlik numaranızı tuşlamanız istenir. Tuşlamadan sonra tc ye yatan parayı öğrenme ziraat varsa öğrenilmektedir. Karşınıza çıkan ekranda ne kadar gönderildiği ve çekilebilir tutar yazılı olacaktır. Dilerseniz paranızı hemen çekebilirsiniz. Çekme işlemi tc ye yatan parayı öğrenme ziraat işleminden hemen sonra yapılabilmektedir. Gayet basit yapılabilecek bir işlemdir.

Tc'ye Yatan Parayı Öğrenme Ziraat

 Tc kimlik numaranızı banka atmlerine veya şubeye gitmeden de öğrenebilirsiniz. Bunu öğrenmenin iki yolu vardır. Birincisi sms ile tc ye yatan para öğrenmedir. Telefonunuzdan BAKIYE yazıp 4747'ye SMS gönderdiğinizde ilk 10 hesabınıza ait bakiye bilgileri cep telefonunuza gelecektir. 4747 numarasına gönderdiğiniz sms için sizden ücret tahsil edilmez. Bu işlemle ücretsiz olarak ziraat bankası t.c. kimlik numarasına yatan para sorgulama yapılabilir.

Ziraat Bankası resmi sitesinde yer alan bilgiye göre ''4747 SMS Bankacılığı işlemlerinizde Bankamız tarafından herhangi bir ücret alınmamaktadır. Tarafınızca gönderilen SMS'ler, operatörünüzün SMS tarifesi üzerinden 1 SMS karşılığı ücretlendirilmektedir. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​'' Kaynak : https://www.ziraatbank.com.tr/tr

Tc'ye yatan parayı öğrenmenin diğer yolu ise bankayı aramaktır. 0850 258 00 00 olan Ziraat Müşteri temsilcisi numarasını arayabilirsiniz. Aradıktan sonra TC kimlik numarasına yatan para demeniz yeterli olacaktır. Sonrasında müşteri temsilcisi kimliğiniz üzerinden size para gönderilip gönderilmediğini tespit ederek bilgilendirme sağlayacaktır. 7 gün 24 saat bu numarayı arayarak Ziraat Bankası üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Ancak en etkili yöntem atm üzerinden kontrol yöntemidir. Atm üzerinden ziraat tc ye yatan para sorgulama işlemi saniyeler içerisinde yapılmaktadır. Ayrıca çekim işlemi yapmak için de gitmeniz gerekmektedir. Bu nedenle direkt olarak atm üzerinden işlem yapmak en kolay yol olarak görünmektedir.

Ziraat Iban Öğrenme SMS

Ziraat kartınız var ve iban öğrenmek istiyorsanız sms ile çok kolay öğrenebilirsiniz.

IBAN sorgulama servisi sayesinde günün her saati 4747'ye SMS göndererek kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankasına tanımlı cep telefonunuzdan IBANBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların "IBAN bilgisini" SMS ile öğrenebilirsiniz.

Örnek: IBANBILGI boşluk 123456

Günümüzde para transfer yöntemleri büyük çeşitlilik kazanmıştır. Teknolojinin ilerlemesi, ödeme platformlarının artması buna kolaylıklar getirmiştir. Mobil cüzdanlar, Qr yöntemleri, kripto paralar gibi ödeme yöntemleri gelişmiştir. Cep telefonu numarasına bile artık para göndermek mümkündür. Bu yöntemlerden birisi de TC kimlik numarasına para göndermektir. Ancak fazla güvenli değildir. Daha güvenli yöntemler olan banka hesabına ödeme yöntemi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kişisel bilgilerin korunması için de önemli bir durumdur.



Yorum

Daha yeni Daha eski