İşkur Başvurusunda Kapalı / Pasif Ne Demek? 2024

İşkur Başvurusunda Kapalı / Pasif Ne Demek? 2024

 İşkur'da iş başvurusunda bulunan kişiler işkur ilan durumu pasif ne demek, başvuru durumu pasif ne demek, işkur da pasif ne demek durumlarını merak etmektedir. İşkur başvurusunda kapalı veya pasif durumları ne anlama gelir incelemeye alacağız. İncelememiz sonucunda tüm bu kavramların anlamlarını açıklamaya çalışacağız.

İşkur Nedir? Ne Zaman Kuruldu?

 İşkur 4837 sayılı kanuna göre işçilere iş bulmak, işverenlere de uygun işçiler bulmak için 1946 tarihinde kurulmuştur. İş bulmak ve işçileri doğru işlere yönlendirme faaliyetlerini belediyeler aracılığıyla sürdürmekte olan bir kurumdur. İşsizliğin önüne geçilmesi, toplumun iş hayatına adapte olması ve sürekliliğini sağlamak için kurulmuştur. İşkura başvurabilmek için öncelikle 18 yaşını doldurma şartı aranmaktadır. Emekli olmamak ve malul aylığı almama şartları da bulunmaktadır. Öğrenciler de işkura başvuramaz. İşkur üyeliği yaptıktan sonra sizlere uygun iş kolları ve iş arayanlar listelenmektedir. Listelenen işlerden sizlere uygun iş olarak gördüklerinize başvurunuzu yapabilirsiniz.

İşkur Başvurusu Nasıl Yapılır?

 İşkur başvurusu yapabilmek için öncelikle ikamet adresinizin doğrulanması gereklidir. E-devlette yazan ikamet adresinizde yaşıyorsanız başvuru yapabilirsiniz. Eğer farklı bir yerde ikamet ediyorsanız belediyenin işkur birimine gidip yaşadığınız yeri onaylatmanız gerekmektedir. Bu işlemi yapmak ortalama yarım saat sürmektedir. İkamet onayınız olmadan iş ilanlarına göz atamazsınız.

 İşkur web sitesine girdikten sonra üye ol butonuna tıklayarak kolayca üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizlerden bilgileriniz ve diğer iş deneyimleriniz istenecektir. İş deneyimlerinizi girdikten sonra size uygun olan işler listelenir. Listeden istediklerinize başvurabilirsiniz.

İşkur İlan Durumu Pasif Ne Demek ?

 Tüm bilgilerinizi girip üye olduktan sonra işlere başvurmanız gereklidir. Başvuru yaptıktan sonra ilan durumu pasif olarak görünebilir. İşkur başvurusunda pasif ne demek sorgularınıza yanıtlar vereceğiz. İlan durumu pasif olarak görünüyorsa o işveren artık işçi alımını kabul etmiyor anlamına gelir. 

İşkur Başvurusunda Pasif Ne Demek ?

 Herhangi bir işverenin ilanına başvurduktan sonra birkaç gün beklemeniz gereklidir. Bekledikten sonra başvurunuzu zaman zaman takip etmelisiniz. Başvuru durumu pasif yazıyorsa o işveren sizi diğer başvuranlar arasında alt sıraya almış veya özgeçmişinize bakmış ancak çağırmak istemiyor demektir. Pasif olan başvurulardan geri dönüş beklemeniz anlamsız olacaktır. Yapmanız gereken yeni işleri araştırıp başvurmak olacaktır.

Yorum

Daha yeni Daha eski